21 Ιουλίου, 2014

"Οι 2 Cello στο Γκάζι" by Αλεξία Μιχαηλίδου

Την προηγούμενη Τρίτη, η Αθήνα υποδέχθηκε το πιο εκρηκτικό και ταλαντούχο δίδυμο παγκοσμίως! O Luka Sulic και o Stjepan Hauser ή αλλιώς οι 2CELLOS μας κράτησαν συντροφιά στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηνών. Για κάποιον που ίσως να μην ξέρει, οι 2CELLO έχουν συνεργαστεί με παγκόσμιους μουσικούς αστέρες, όπως είναι οι Red Hot Chili pepers, o George Michael, o sir Elton John αλλά και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες που έμειναν άφωνοι από το ταλέντο αυτών των δύο νέων και ανατρεπτικών καλλιτεχνών. Ο Luka και ο Stjepan έχουν εμφανιστεί και στο ευρέως πλέον αμερικάνικο τηλεοπτικό musical "Glee" που έχει καθηλώσει μικρούς και μεγάλους. 

Λίγο μετά τις 21.30 τα δυο τσέλα πήραν φωτιά και μας ξεσήκωσαν στους ρυθμούς πολλών γνωστών κομματιών από πασίγνωστους τραγουδιστές και συγκροτήματα σε δικές τους διασκευές! Η rock παντρεύεται με την κλασσική μουσική και έτσι, ακόμα και ο πιο απαιτητικός ακροατής (εκείνος που δεν ταυτίζεται με την κλασσική κουλτούρα) αρχίζει και παραδίδεται στους ρυθμούς των τσέλων.  Η συναυλία ξεκινάει με κάτι απαλό και ρομαντικό και στη συνεχεία μας παρασέρνει στους ρυθμούς του "Smooth Criminal" από τον αξέχαστο Michael Jackson και του "With or Without You" των ανεπανάληπτων U2 και καταλήγει στους δυνατούς ρυθμούς του "Smells Like Teen Spirit" των Nirvana, του "Viva la Vida" των Coldplay, στους dance ρυθμούς της Rihanna και του "We found Love" και στη συνέχεια μας απογειώνει με το "Τhunderstruck" των αιώνιων θρύλων της μουσικής σκηνής, AC/DC.

Η Τεχνόπολις λοιπόν σύστηκε στους ρυθμούς πασίγνωστων κομματιών σε μια συναυλία που δεν είχε προηγούμενο και οι 2CELLOS αποθεώθηκαν και καταχειροκροτήθηκαν από τους θαυμαστές τους! Είναι θαυμαστό να σημειώσουμε πως η συναυλία έγινε Sold Out. Πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που παρευρέθηκαν στην συναυλία και έμειναν έκπληκτοι. Ανάμεσα τους, ο Νίκος Γκάνος καθώς και η Ελευθερία Αρβανιτάκη που έμειναν καταενθουσιασμένοι όπως ανέφεραν οι ίδιοι σε φωτογραφίες τους που ανέβασαν στα social media!

Και να που ήρθε η ώρα να προσθέσω και γω τη δική μου πινελιά σε αυτό το υπερθέαμα. Για τον καθ'ενα μας ξεχωριστά, η μουσική είναι κάτι πολύ προσωπικό και ξεχωριστό...Το δέος και ο θαυμασμός που ένιωσα και γω ως μουσικός για αυτούς τους δύο ανθρώπους δεν περιγράφεται. Κατά τη δική μου άποψη, αυτοί οι καλλιτέχνες είναι που θα έπρεπε να αποτελούν πρότυπα για την νεολαία...Όταν αυτή η πανέμορφη εμπειρία έφτασε στο τέλος της, τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Δέος, πάθος, αγάπη για τη μουσική....αλλά και μια μικρή γλυκόπικρη μελαγχολία...


Έτσι φτάσαμε στο τέλος λοιπόν..
Μακάρι ο καθένας από σας που αφιερώσατε λίγο από τον χρόνο του, να μπορέσετε να ζήσετε όλα αυτά τα συναισθήματα, σε οτιδήποτε αγαπάτε όπως τα έζησα εγώ....και οι αναμνήσεις σας να γίνουν τα κίνητρα για γίνεται καλύτεροι σε ότι αγαπάτε :) 

Αλεξία Μιχαηλίδου