16 Ιουνίου, 2014

Δορυφόρος από την Κρήτη!

« Αν ο ουρανός είναι το όριο, εμείς θα κινήσουμε για τ’αστέρια»

Με αυτή την πρόταση καλωσορίζει η ομάδα μαθητών της ViannoSat του  Γενικού Λυκείου Βιάννου όσους επισκέπτονται την σελίδα της .


Η ομάδα ViannoSat  κατέκτησε πριν λίγες μέρες μια  σπουδαία διάκριση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Cansat που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος σε συνεργασία με το Νορβηγικό Κέντρο Διαστημικής Εκπαίδευσης, αφού κατάφερε να βραβευτεί  για ένα δορυφόρο που δημιούργησαν σε μέγεθος κονσέρβας  όπως άλλωστε δηλώνει και  τίτλος του διαγωνισμού (Can & Satellite).


Το Γενικό Λύκειο της Βιάννου κατάφερε να είναι μία από τις 16 συνολικά ομάδες από σχολεία της Ευρώπης που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Μια σειρά δοκιμών και πειραμάτων κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών οδήγησε σε μια εξαιρετικά ανθεκτική σχεδίαση και κατασκευή που άντεξε τις τεράστιες διαδοχικές επιταχύνσεις σε αντίθεση με αυτούς των περισσοτέρων ομάδων που παρουσίασαν προβλήματα.

Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε 50 σχολεία από 14 χώρες     πράγμα που δείχνει όχι μόνο το μέγεθος του ανταγωνισμού, αλλά και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν οι μαθητές μαζί με τον καθηγητή τους .

To Yousmile στέλνει τα συγχαρητήριά του σε όλη την ομάδα και ευχόμαστε να  φτάσετε σύντομα και πέρα από τ’αστέρια!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση της ομάδας μπορείτε να επισκεφθείτε  τα παρακάτω λινκ:

https://www.facebook.com/viannosat

http://www.viannosat.gr/

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEOS