16 Φεβρουαρίου, 2012

Youth Online Safety: «Σερφάρω, δεv ρισκάρω»

Το σερφάρισμα στο διαδίκτυο αποτελεί πια μέρος της καθημερινότητάς μας. Ένας κόσμος γεμάτος νέες δυνατότητες ανοίγεται μπροστά μας  και για να μπορέσουμε να τον απολαύσουμε με ασφάλεια και  χωρίς να ρισκάρουμε, διοργανώσαμε για 2η συνεχή χρονιά μαζί με την Microsoft Ελλάς  την εκδήλωση «Υοuth Online Safety: « Σερφάρω δεν ρισκάρω».

Τη συζήτηση συντόνισαν  με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, οι δημοσιογράφοι Ηλίας Παπαχαραλάμπους και Ανδρονίκη Κολοβού αλλά πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα. Με διαδραστικό τρόπο μιλήσαμε  για τα  προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζεις εσύ ή οι φίλοι σου ενώ πολλές και ενδιαφέρουσες   ήταν  οι πληροφορίες  που δόθηκαν για τις εξελίξεις  που τρέχουν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο.

Είχαμε λοιπόν τη χαρά να  έχουμε κοντά μας  παιδιά από το  Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων, το 9ο Γυμνάσιο Πειραιά, το Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Αγ.Παρασκευής, το Λύκειο Saint Lawrence, το 4o Γυμνάσιο Δάφνης, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου και το 3ο Λύκειο Ζωγράφου.

Παράλληλα, μαθητές από το Γυμνάσιο – Λύκειο Καμπάνη, Κιλκίς, το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων και το Γενικό Λύκειο Λάρισας, αξιοποιώντας την τεχνολογία της Microsoft, είχαν τη δυνατότητα να  παρέμβουν ζωντανά στην εκδήλωση και  να  εκφράσουν την γνώμη τους .

Η εκδήλωση   μεταδόθηκε μέσω live streaming  και μέσω live chat  μιλήσαμε με παιδιά από όλη την Ελλάδα και ανταλλάξαμε   απόψεις και εμπειρίες.

Μπορείς αν θες να δεις την εκδήλωση εδώ.

Αν έχεις κάποια απορία  για θέματα διαδικτύου , αν υπάρχει κάτι που σε προβληματίζει  και θέλεις να το μοιραστείς μαζί μας, η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμής SOS 1056 είναι στη διάθεσή σου  24 ώρες το 24ωρο , 365 ημέρες το χρόνο δωρεάν και ανώνυμα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEOS